Αγία Σοφία
28 Ιουλίου, 2020

Ο Μητρ. Αμφιλόχιος απάντησε σε Βουλευτή που στηρίζει τον Ερντογάν

Διαδώστε:

Την τοποθέτηση βουλευτή του Μαυροβουνίου, ο οποίος δικαιολόγησε την ενέργεια του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί στηριζόμενος στο γεγονός ό,τι αυτός είναι η εξουσία στην Τουρκία, καυτηρίασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κατά την διάρκεια κηρύγματος από την γυναικεία Ιερά Μονή του Οσίου Στεφάνου του Πίπερε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η τοποθέτηση αυτή ήρθε για να δικαιολογήσει τις ενέργειες την κυβέρνησης της χώρας σχετικά με το νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, θεωρώντας πως οι κυβερνήτης με πρόσχημα την εξουσία που τους δίνει ο λαός μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. “Ο Μωάμεθ που κατέστρεψε εκατοντάδες ναούς και τους μετέτρεψε σε τζαμιά ήταν σωστός γιατί είχε εξουσία”, αναρωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως με την δική του τακτική λειτουργούν και σήμερα οι κυβερνώντες στο Μαυροβούνιο.

“Η ιδεολογία του Μωάμεθ του Πορθητή δυστυχώς αναβίωσε στην Κωνσταντινούπολη ύστερα και από την ενέργεια της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ελπίζουμε να μην γίνει το ίδιο και στο Μαυροβούνιο από μια κυβέρνηση η οποία συνειδητά επιλέγει την ασέβεια”, ανέφερε.

Καταλήγοντας το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, είπε: “Όλα όσα βασίζονται στην αθεΐα, την αρπαγή και την εξουσία θα αποτύχουν. Ακόμα και αυτά που συμβαίνουν στο Μαυροβούνιο. Τίποτα το αληθινό εδώ και αιώνες δεν έχει χτιστεί πάνω σε τέτοιες βάσεις. Στους διαρκεί μόνο ό,τι γίνεται με πίστη στο Θεό. Αυτό είναι το δίκαιο”.

Διαδώστε: