Αγία Σοφία
28 Απριλίου, 2023

Προεκλογική προπαγάνδα με την Αγία Σοφία από το κόμμα του Ερντογάν

Διαδώστε:

Κορυφώνεται ο προεκλογικός πυρετός στην Τουρκία. Καθώς η χώρα οδεύει προς τις κάλπες οι οποίες θα ανοίξουν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, η Αγία Σοφία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με ένα προεκλογικό σποτ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ προβάλλει τη μετατροπή του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί, ως ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Ερντογάν.

«Οι ήχοι του καλέσματος για προσευχή, του σαλαβάτ και του χατμί σαρίφ από τους θόλους του τεμένους της Αγίας Σοφίας, του συμβόλου της αναγέννησης του ήλιου του πολιτισμού μας, δεν θα λείψουν μέχρι την ημέρα της κρίσης», αναφέρει το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο δείχνει «τη μεγάλη προσμονή που έζησαν τρεις ολόκληρες γενιές στην Τουρκία» μέχρι να ξαναγίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Τα πλάνα από το σποτ απεικονίζουν τον εσωτερικό χώρο του ναού της Αγίας Σοφίας, καθώς πιστοί σπεύδουν να προσευχηθούν στον χώρο που έχει μετατραπεί σε μουσουλμανικό τέμενος.

Στο τέλος εμφανίζεται η φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Ο σωστός άνθρωπος, τη σωστή ώρα».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ethnos.gr Μαρία Ζαχαράκη, λίγο πριν από τη δημοσιοποίηση του προεκλογικού σποτ του ΑΚΡ, ο κοινός υποψήφιος της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε αναρωτηθεί προφητικά, πότε θα επιστράτευε η κυβέρνηση Ερντογάν την Αγία Σοφία, χρησιμοποιώντας την ως προεκλογικό εργαλείο.

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, o Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για να δούμε πότε θα ξεκινήσει η προπαγάνδα για το τζαμί της Αγίας Σοφίας… Τα πάντα γι’ αυτούς είναι διαφήμιση. Δεν έχουν κανένα ιερό και όσιο, όλα είναι προπαγάνδα. Σε τι έχουν μετατρέψει τις κοινές μας αξίες; Το καθαρό μέτωπο ανήκει σε αυτούς που δεν κλέβουν, δεν διώχνουν, δεν χαραμίζουν και δεν αφήνουν το λαό τους να λιμοκτονεί. Τελεία και παύλα!»

(Κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Διαδώστε: