Αγιορείτικα
06 Μαΐου, 2022

Δείτε σε λίγο ζωντανά την υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη

Διαδώστε:

Το Διεθνές πρακτορείο Ορθοδοξία σε συνεργασία με την pemptousia.tv μεταδίδει ζωντανά την υποδοχή της τιμίας κάρας του Αγίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη στο Μετόχι της Αναλήψεως στην Αθήνα.

Μετά την ζωντανή αναμετάδοση από το ope.gr την υποδοχή και την αγρυπνία θα μπορείτε να παρακολουθήσετε σύντομα στο on demand περιεχόμενο της pemptousia.tv, στην κατηγορία «Λειτουργική Ζωή», την οποία θα βρείτε στις «Στήλες».

Τη μνήμη του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου πανηγυρίζει στις 9 Μαΐου το Ι. Αγιορειτικό Μετόχι Αναλήψεως Βύρωνος Αττικής. Για την πανήγυρη, θα προσκομισθεί από το Άγιο Όρος προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών η τιμία κάρα του, η οποία θα θησαυριστεί στον Ναό από την 6η έως την 10η Μαΐου.

Οι εόρτιες ακολουθίες προς τιμήν του Αγίου Ιερωνύμου και η παννυχίδα του τριετούς μνημοσύνου του αοιδίμου Γέροντος Αιμιλιανού, Καθηγουμένου της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, που συμπίπτει, θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ώρες προσκύνησης τιμίας Κάρας (7-10 Μαΐου):

7.00 π.μ.-12:00 μ.μ.

6:00 μ.μ. -9:00 μ.μ.

Επίσης το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) θα μεταδώσει σε ζωντανή μετάδοση τον Πανηγυρικό Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 στις 7:00 π.μ.

Φωτογραφίες από την είσοδο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας:

Διαδώστε: