Αγιορείτικα
25 Σεπτεμβρίου, 2024

Εικόνες για τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου αγιογραφήθηκαν στο Άγιον Όρος

Διαδώστε:

Νέες εικόνες για τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου αγιογραφήθηκαν στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος στο Άγιον Όρος όπου το 2019 ο αγιογράφος Ιερομόναχος Λουκάς φιλοτέχνησε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στον Άθωνα, μαζί με όμιλο κληρικών και λαϊκών, ο Ηγούμενος της Λαύρας του Κιέβου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπορίσπιλ κ. Αβραάμιος προσευχήθηκε μπροστά στις εικόνες, στο Καθολικό της Μονής Ξενοφώντος, μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής Γέροντα Αλέξιο.

Πριν από ένα χρόνο, ο ευεργέτης Γιούρι Μάτσουκ εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσει τις εικόνες στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαύρας του Κιέβου. Με την ευλογία του Μητροπολίτου Κιέβου κ. Επιφανίου, αποφασίστηκε να παραγγελθούν στο Άγιο Όρος, στη Μονή Ξενοφώντος, εκεί όπου ο ιερομόναχος Λουκάς είχε φιλοτεχνήσει παλαιότερα τον Τόμο της αυτοκεφαλίας.

Ο Γέροντας Αλέξιος τόνισε ότι οι εικόνες αυτές, οι οποίες έχουν την ευλογία του Αγίου Όρους, προσφέρονται στη Μονή των Σπηλαίων του Κιέβου.

(Πηγή: nyxthimeron.com)

Διαδώστε: