19/05/2024 19/05/2024 Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, από την Κοινοβιοποίηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού. Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από πέντε αιώνες ιδιορρύθμου πορείας επανέρχεται, σαν σήμερα, στην Πατερική τροχιά. Η νέα Αδελφότητα εκλέγει Καθηγούμενό εκ των κόλπων της τον 34χρονο τότε ιερομόναχο Εφραίμ Βατοπαιδινό,...
19 Μαΐου, 2024 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2024 - 10:33

Εορτή Κοινοβιοποίησης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Εορτή Κοινοβιοποίησης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων, από την Κοινοβιοποίηση της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά από πέντε αιώνες ιδιορρύθμου πορείας επανέρχεται, σαν σήμερα, στην Πατερική τροχιά. Η νέα Αδελφότητα εκλέγει Καθηγούμενό εκ των κόλπων της τον 34χρονο τότε ιερομόναχο Εφραίμ Βατοπαιδινό, και σαν σήμερα, πριν 34 έτη, προβαίνει στην επίσημη κοινοβιοποίηση της Μονής και ενθρόνιση του Καθηγουμένου.

Παρακολουθήστε βίντεο από την εορτή της Κοινοβιοποίησης με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμαθούντος κ. Νικόλαο:

Παρακολουθήστε βίντεο από το Απολυτίκιο Κοινοβιοποίησης:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων