30/06/2024 01/07/2024 Δεκαπέντε έτη συμπληρώνονται από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.   Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ραφαήλ Γεωργιάδης Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορειτική παράδοση και μοναχική τάξη τελέστηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Γέρων Νικόλαος, πλαισιούμενος...
30 Ιουνίου, 2024 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 17:54

Ετήσιο Μνημόσυνο Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ετήσιο Μνημόσυνο Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκαπέντε έτη συμπληρώνονται από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. 

Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Σε κλίμα κατάνυξης και σύμφωνα με την αγιορειτική παράδοση και μοναχική τάξη τελέστηκε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Του ιερού μνημοσύνου προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Γέρων Νικόλαος, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισαίο, της Ι.Μ. Γρηγορίου Γέροντα Χριστοφόρου, της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και άλλους Αγιορείτες και Βατοπαιδινούς Πατέρες.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου παρατέθηκε στο Συνοδικό της Μονής το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα, κατά την διάρκεια του οποίου ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός, ο Γέρων Νικόλαος Κουτλουμουσιανός, ο Γέρων Ελισαίος Σιμωνοπετρίτης και ο Γέρων Χριστοφόρος Γρηγοριάτης, αναφέρθηκαν στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό μέσα από την αγιασμένη βιοτή του και την εν Χριστώ μαρτυρία του καθ’όλη την διάρκεια της ζωής του.

         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων