07/07/2024 07/07/2024 Την 1η Ιουλίου 2024 συμπληρώθηκαν δεκαπέντε έτη από την κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του μνημοσύνου. Το πρωί τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Σύναξης τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στο σημείο, όπου είχε ενταφιασθεί ο μακαριστός...
07 Ιουλίου, 2024 - 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2024 - 11:58

Γέρων Εφραίμ: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός, ο πνευματικός γεννήτορας της Βατοπαιδινής Αδελφότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Γέρων Εφραίμ: Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός, ο πνευματικός γεννήτορας της Βατοπαιδινής Αδελφότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την 1η Ιουλίου 2024 συμπληρώθηκαν δεκαπέντε έτη από την κοίμηση του Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού. Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του μνημοσύνου.

Το πρωί τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Σύναξης τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στο σημείο, όπου είχε ενταφιασθεί ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ και εν συνεχεία παρατέθηκε η καθιερωμένη Τράπεζα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε και ο πνευματικός γεννήτορας της Βατοπαιδινής Αδελφότητας.


Πηγή: vatopedi.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων