05/11/2020 05/11/2020 Για την πανδημία, τη μετατροπή τις Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και για το θαύμα της πίστεως μίλησε στο STAR και τον δημοσιογράφο Σπύρο Σιγούρο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ. “Δεν αμφιβάλω ότι το θέμα αυτό του κορωνοϊού και των ασθενειών είναι σημεία των καιρών. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, αλλά...
05 Νοεμβρίου, 2020 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2020 - 9:49

Γέροντας Εφραίμ: “Εγώ δίνω βαρύτητα εις την μίαν αλήθεια

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ: “Εγώ δίνω βαρύτητα εις την μίαν αλήθεια

Για την πανδημία, τη μετατροπή τις Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και για το θαύμα της πίστεως μίλησε στο STAR και τον δημοσιογράφο Σπύρο Σιγούρο, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

“Δεν αμφιβάλω ότι το θέμα αυτό του κορωνοϊού και των ασθενειών είναι σημεία των καιρών. Δεν είναι απλά πράγματα αυτά, αλλά δεν πρέπει ούτε να απελπιζόμαστε ούτε να φοβούμεθα” τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ ερωτηθείς για την πανδημία.
Επίσης κληθείς να σχολιάσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του: “Καλύτερα να γινόταν ορθόδοξος ναός. Να απαιτήσει όλος ο κόσμος,να γίνει ορθόδοξος ναός όπως ήταν, όπως υπαγορεύει η ιστορία και όπως λέει η πραγματικότητα. Έγινε κάτι που φάσκει και αντιφάσκει. Πώς λέγεται “τζαμί της Αγίας Σοφίας”, αφού αυτοί δεν πιστεύουν στην Αγία Σοφία; Ο Ναός της Αγίας Σοφίας αφιερώθηκε στην σοφία του Θεού, που είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός”.

“Εγώ δίνω βαρύτητα εις την μίαν αλήθεια. Η μία αλήθεια δεν είναι ούτε φιλοσοφία , ούτε θεωρία, ούτε ιδανικό, ούτε ιδεολογία. Η μόνη αλήθεια είναι πρόσωπο και είναι ο Χριστός” κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων