30/11/2019 30/11/2019 ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Ρεπορτάζ: Κώστας Παναγόπουλος – Φωτογραφίες: Μανώλης Δημελλάς, Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου 30ης Νοεμβρίου 2019 εις τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου, όπου και ομίλησε εκτενώς προς το ευσεβές πλήρωμα, «Περί Προσευχής». «Η προσευχή είναι μεγάλο κεφάλαιο και θείο δώρο»...
30 Νοεμβρίου, 2019 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2019 - 20:58

Γέροντας Αλέξιος: “Η προσευχή είναι μεγάλο κεφάλαιο και θείο δώρο”

Διαδώστε:
Γέροντας Αλέξιος: “Η προσευχή είναι μεγάλο κεφάλαιο και θείο δώρο”

ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Ρεπορτάζ: Κώστας Παναγόπουλος – Φωτογραφίες: Μανώλης Δημελλάς, Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου 30ης Νοεμβρίου 2019 εις τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου, όπου και ομίλησε εκτενώς προς το ευσεβές πλήρωμα, «Περί Προσευχής».

«Η προσευχή είναι μεγάλο κεφάλαιο και θείο δώρο» είπε, καταρχήν, ο Γέρων Αλέξιος. «Μέγα χάρισμα του Θεού στον άνθρωπο». Σε άλλο σημείο, ο Γέροντας τόνισε χαρακτηριστικά, ότι: «Η προσευχή είναι κοινωνία αγάπης με τον Θεόν και τους συνανθρώπους μας». Εξάλλου, «με την προσευχή, ο αδύνατος και υλικός άνθρωπος συμμαχεί με τον παντοδύναμον Θεόν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος, στο πλαίσιο ετούτης της συντόμου «Περί Προσευχής», αλλά εξόχως περιεκτικής ομιλίας του.

Κατά το πέρας, ετελέσθη Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου μηνός Δεκεμβρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων