22/09/2023 22/09/2023 Με επίκεντρο τον θησαυρό της οικογένειας και την άσκηση στη πνευματική ζωή πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του Μακεδονία Palace προς τους νέους, φοιτητές, παιδιά και ενήλικες. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr Πρόκειται για ένα αίτημα προς τον Γέροντα από πολλούς φοιτητές και όχι μόνο να ακούσουν...
22 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2023 - 8:33

Γέροντας Εφραίμ: “Να γίνουμε κυνηγοί της θείας χάριτος” – Ο θησαυρός της οικογένειας στο επίκεντρο της ομιλίας στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Γέροντας Εφραίμ: “Να γίνουμε κυνηγοί της θείας χάριτος” – Ο θησαυρός της οικογένειας στο επίκεντρο της ομιλίας στη Θεσσαλονίκη

Με επίκεντρο τον θησαυρό της οικογένειας και την άσκηση στη πνευματική ζωή πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του Μακεδονία Palace προς τους νέους, φοιτητές, παιδιά και ενήλικες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

Πρόκειται για ένα αίτημα προς τον Γέροντα από πολλούς φοιτητές και όχι μόνο να ακούσουν τον ησυχαστικό λόγο του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, να ακούσει τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες και να λάβουν την ευχή του.

Με αφορμή λοιπόν την αυριανή εκδήλωση “Μεγάλες Ώρες” που θα λάβει χώρα στο Θέατρο Δάσους ο Γέροντας Εφραίμ βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και μίλησε μετά από πολύ καιρό στους νέους ικανοποιώντας το αίτημα τους.

Επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα ήταν η άσκηση στη ζωή του χριστιανού και μάλιστα στο πλαίσιο της οικογένειας. Να γίνουμε κυνηγοί της θείας χάριτος” ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και σε αγιοπνευματικά διδάγματα που άκουσε και βίωσε κοντά στον όσιο Παϊσιο τον Αγιορείτη καθώς και σε θαυμαστά σημεία που εποίησε ο όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ και αποδεικνύουν ότι οι άγιοι είναι ζωντανοί.

Η ομιλία έκλεισε με ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και μάλιστα από πολλά παιδιά. Ο λόγος του γέροντα ανέπαυσε και ειρηνεύσε τους παρευρισκόμενους, κυρίως τους γονείς οι οποίοι τη σημερινοί εποχή κουράζονται από το άλγος της ημέρας και τον καλόν αγώνα της ανατροφής των τέκνων τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων