10/04/2024 10/04/2024 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και την πρέπουσα Αγιορείτικη κατάνυξη και τάξη εορτάσθηκε πανηγυρικά η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο στο πανηγυρίζον Ιερό Κελλί του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Καρυές του Αγίου Όρους, το οποίο υπάγεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Στις Ιερές Ακοκουθίες των εορτασμών προσεκλήθη, υπό...
10 Απριλίου, 2024 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2024 - 18:12

Η διπλή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Καρυές Αγίου Όρους

Διαδώστε:
Η διπλή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Καρυές Αγίου Όρους

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και την πρέπουσα Αγιορείτικη κατάνυξη και τάξη εορτάσθηκε πανηγυρικά η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο στο πανηγυρίζον Ιερό Κελλί του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Καρυές του Αγίου Όρους, το οποίο υπάγεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Στις Ιερές Ακοκουθίες των εορτασμών προσεκλήθη, υπό του Γέροντος του Κελλίου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη π. Προδρόμου και της συνοδείας αυτού, να προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου στις 8:00 άρχισε η Ιερά Αγρυπνία, η οποία διήρκησε περίπου 11 ώρες.

Ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ως άνω Ιεράρχου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτια Μοναστηριακή τράπεζα, στην οποία ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της εορτής προς τους πατέρες και τους πιστούς.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Διονυσίου και Σϊμωνος Πέτρας καθώς και πολλοί Ιερομόναχοι και Μοναχοί από διάφορες Μονές και Κελλιά του Αγίου Όρους.

Επίσης, παρέστησαν ο Διοικητής της Αστυνομίας και εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος του Αγίου Όρους.

Το απόγευμα της Εορτής τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής και το κτητορικό μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προεχείρησε με το οφφίκιο του Πνευματικού τον Ιερομόναχο του εορτάζοντος Κελλίου π. Μιχαήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο π. Μιχαήλ έλαβε το βαθμό του Πρεσβυτέρου, υπό του ως άνω Αρχιερέως και έχει το όνομα του αειμνήστου Μητροπολίτου Αυστρίας κυρού Μιχαήλ.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων