28/08/2020 28/08/2020 Την Κοίμηση της Θεοτόκου σύμφωνα με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε σήμερα η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε σήμερα στο Καθολικό της Μονής προεξήρχε ο Καθηγούμενος αυτής, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, συλλειτουργούντων πατέρων της Μονής. Ακολούθως στην Τράπεζα της Μονής ο Γέροντας Εφραίμ, μιλώντας στους πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής, αναφέρθηκε...
28 Αυγούστου, 2020 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2020 - 16:54

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κοίμηση της Θεοτόκου σύμφωνα με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε σήμερα η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε σήμερα στο Καθολικό της Μονής προεξήρχε ο Καθηγούμενος αυτής, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ, συλλειτουργούντων πατέρων της Μονής.

Ακολούθως στην Τράπεζα της Μονής ο Γέροντας Εφραίμ, μιλώντας στους πατέρες και τους προσκυνητές της Μονής, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως “είναι μεγάλο πράγμα να κοιμηθεί η Παναγία, να παραδώσει την ψυχή Της στον υιό Της και Θεό μας κι από την άλλη να είναι παρούσα, να είναι μεθ’ υμών πάσας τας ημέρας”, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι “το πρόσωπο της Παναγίας είναι προορισμένο από τον Θεό να κατοικεί στις καρδιές όλων των ανθρώπων”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων