28/05/2019 28/05/2019 Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου Ο άνθρωπος που μιλάει πολύ, γίνεται ακηδιαστής, τεμπέλης, τον πιάνει λήθαργος, δεν μπορεί να προσευχηθεί, δεν μπορεί να αγρυπνήσει, ό,τι κάνει, τον πιάνει υπνηλία. Η πολυλογία αχρηστεύει κάθε εσωτερική διάθεση για πνευματική ζωή και όχι μόνο διαρρηγνύει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, αλλά μεγεθύνει και την οργή, που προέρχεται από την...
28 Μαΐου, 2019 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2019 - 9:37

“Η πολυλογία αχρηστεύει κάθε εσωτερική διάθεση για πνευματική ζωή”

Διαδώστε:
“Η πολυλογία αχρηστεύει κάθε εσωτερική διάθεση για πνευματική ζωή”

Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

Ο άνθρωπος που μιλάει πολύ, γίνεται ακηδιαστής, τεμπέλης, τον πιάνει λήθαργος, δεν μπορεί να προσευχηθεί, δεν μπορεί να αγρυπνήσει, ό,τι κάνει, τον πιάνει υπνηλία. Η πολυλογία αχρηστεύει κάθε εσωτερική διάθεση για πνευματική ζωή και όχι μόνο διαρρηγνύει τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, αλλά μεγεθύνει και την οργή, που προέρχεται από την σκληροκαρδία, και την μεταβάλλει σε μανία. Αντί δηλαδή η ζωή σου, η δουλειά σου, το έργο σου, να είναι ο Θεός και η αρετή, το έργο σου γίνεται ο άλλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων