10/09/2024 10/09/2024 Η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε από κοινού την Ιερά Μονή η στρατιωτική ηγεσία του στρατεύματος.   Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 11:39

Η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκε από κοινού την Ιερά Μονή η στρατιωτική ηγεσία του στρατεύματος.  

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο της Μονής,  Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινό και την Αδελφότητα.

Ακολούθως μετέβησαν στο Καθολικό της Μονής όπου προσκύνησαν τις ιερές εικόνες της Παναγίας μας. Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος, Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός, καλωσόρισε τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Αρχηγούς των τριών κλάδων. Ο Γέρων Εφραίμ προσέφερε ευλογία από μία εικόνα της Αγίας Ζώνης ενώ από την πλευρά τους οι Αρχηγοί προσέφεραν αναμνηστικά με αφορμή την επίσκεψή τους.

Η επίσκεψη της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων συνέπεσε και με την πρώτη επίσκεψη στη Μονή του Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Θεοδώρου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων