18/10/2022 18/10/2022 Κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους. Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Προ του Μικρού Εσπερινού, την παραμονή της εορτής, τέθηκαν στο κέντρο του Καθολικού τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας...
18 Οκτωβρίου, 2022 - 0:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 8:08

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Κατά την αγιορείτικη τάξη και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

  • Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Προ του Μικρού Εσπερινού, την παραμονή της εορτής, τέθηκαν στο κέντρο του Καθολικού τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Ευδοκίμου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο, ο οποίος πλαισιώθηκε από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, την τιμία Συνοδεία του, Βατοπαιδινούς πατέρες και άλλους Αγιορείτες πατέρες, ιερείς, ιερομόναχους και διακόνους.

 

 

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ευδοκιμού φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή και θα τίθενται προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των προσκυνητών κληρικών και λαϊκών σε όλη τη διάρκεια της Αγρυπνίας.

 

 

Εν συνεχεία μετά το πέρας της απογευματινής Τράπεζας οι καμπάνες ήχησαν, σημαίνοντας την έναρξη της πανηγυρικής Αγρυπνίας. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος.

 

 

Τους χορούς των αναλογίων πλαισιώνουν ο Γέροντας Δαμασκηνός από τη Νέα Σκήτη με τη συνοδεία του και Βατοπαιδινοί Πατέρες.

 

 

Κατά διάρκεια της Λιτής στο Καθολικό οι πατέρες και οι προσκυνητές προσήλθαν στο Συνοδικό της Μονής για το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα.

 

 

Λόγους εορταστικούς και ποιμαντικούς απηύθυναν προς τους πατέρες και τους παρευρισκόμενους προσκυνητές ο Γέρων Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, ενώ χαιρετισμός απηύθυνε και ο παρευρισκόμενος στην Μονή κος Μάρκος Μπόλαρης, πρ. Υπουργός.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποδοχή Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδοσίου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων