02/11/2023 02/11/2023 Η ιεραποστολή ήταν το κεντρικό θέμα στο Αρχονταρίκι που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Πιερίδα από την Ιεραποστολική Στέγη, κατά την οποία ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ.  ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 10:07
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 10:12

Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στην Πιερία (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Διαδώστε:
Ιεραποστολικό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό στην Πιερία (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Η ιεραποστολή ήταν το κεντρικό θέμα στο Αρχονταρίκι που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2023, στο Κέντρο Πιερίδα από την Ιεραποστολική Στέγη, κατά την οποία ομίλησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ. 

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Η εκδήλωση άνοιξε με μουσικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου Β’, Μητροπολίτης Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος.

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ., ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ με θέμα: «Αγιορείτικα μηνύματα».

Ακούστε την ομιλία: 

Η πρόοδος του Ιεραποστολικού έργου

Ακολούθως έλαβε το λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος και αφού ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, ενημέρωσε για την πρόοδο του Ιεραποστολικού έργου το παρευρισκόμενο κοινό και μίλησε για την ιεραποστολή, τους ιεραποστόλους και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν.

Έπειτα παρουσιάστηκε ένα μικρό ντοκιμαντέρ με τις δράσεις της Ιεραποστολής στην Αφρική.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, Γέροντας Μάξιμος, ήταν αυτός που έκλεισε το ιεραποστολικό αρχονταρίκι με μια σύντομη αναφορά στην Ιεραποστολή.

Την παρουσίαση έκανε ο π. Εφραίμ Ιερομόναχος της αδελφότητας ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κατερίνης και όμορων Μητροπόλεων, μοναχές και μοναχοί καθώς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το κέντρο Πιερίδα.

                

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων