13/06/2024 13/06/2024 Ολοκληρώθηκαν απόψε το απόγευμα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, οι εορτασμοί για την Ανάληψη του Κυρίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος.  Άγιον Όρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης Μέσα κλίμα κατάνυξης και όπως ορίζει το Αγιορείτικο Τυπικό και η παράδοση, τελέστηκε νωρίς το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο στο Κονάκι της Ιεράς Μονής...
13 Ιουνίου, 2024 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2024 - 23:16

Κτητορικό Μνημόσυνο στην Ι.Μ. Εσφιγμένου 

Διαδώστε:
Κτητορικό Μνημόσυνο στην Ι.Μ. Εσφιγμένου 

Ολοκληρώθηκαν απόψε το απόγευμα, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, οι εορτασμοί για την Ανάληψη του Κυρίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος. 

Άγιον Όρος, Ραφαήλ Γεωργιάδης

Μέσα κλίμα κατάνυξης και όπως ορίζει το Αγιορείτικο Τυπικό και η παράδοση, τελέστηκε νωρίς το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και το Κτητορικό Μνημόσυνο στο Κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Στις παραπάνω Ακολουθίες χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γέρων Καισαρείας κ. Θεοφύλακτος, πλαισιούμενος από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Ιβηρων Γέροντα Ναθαναήλ, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Γέροντα Νικόλαο, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Εσφιγμένου Γέροντα Βαρθολομαίο, αντιπροσώπους ιερών μονών, κελιών και πιστών.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ακολούθησε στο αρχονταρίκι το παραδοσιακό αγιορείτικο κέρασμα και ακολούθησε η Τράπεζα παρουσία μοναχών και προσκυνητών.

   

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων