18/06/2023 18/06/2023 Στο Άγιον Όρος, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου  κ. Ανδρέας, δια την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του Ηγουμένου της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου μακαριστού Χριστοδούλου και για την πανήγυρη, την επόμενη, των Αθωνιτών Πατέρων. Το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε...
18 Ιουνίου, 2023 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2023 - 20:54

Μνημόσυνο του Ηγουμένου της Μονής Κουτλουμουσίου από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου

Διαδώστε:
Μνημόσυνο του Ηγουμένου της Μονής Κουτλουμουσίου από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου

Στο Άγιον Όρος, με την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου  κ. Ανδρέας, δια την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του Ηγουμένου της Ι. Μονής Κουτλουμουσίου μακαριστού Χριστοδούλου και για την πανήγυρη, την επόμενη, των Αθωνιτών Πατέρων.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μνημόσυνο του μακαρία τη λήξει γενομένου Γέροντος Χριστοδούλου, συλλειτουργούντων των Ηγουμένων : Ιβήρων κ. Ναθαναήλ, Δοχειαρίου κ. Αμφιλοχίου, Εσφιγμένου κ. Βαρθολομαίου μετα του διαδόχου του Γέροντος Χριστοδούλου, Ηγουμένου κ. Νικολάου. Συλλειτούργησαν πολλοί ιερομονάχοι απο σκήτες και κελιά κουτλουμουσιανά, αλλά και άλλων μονών.

Ο πρ. Πρωτοεπιστάτης Ιερομόναχος Γεώργιος μετά Βατοπαιδινών Πατέρων έψαλλαν εις τον δεξιό χορό. Προσήλθαν συμπροσευχόμενοι πολλοί Ιερομόναχοι, κληρικοί και λαϊκοί εκτός Αγίου Όρους.

Ακολούθησε το επί του τάφου μνημόσυνο και η καθιερωμένη τράπεζα στη μνήμη του Γέροντος όπου στο τέλος μίλησαν για την φιλοκαλική μαρτυρία Του, ο νέος Ηγούμενος κ. Νικόλαος και ο Μητροπολιτης Αρκαλοχωρίου.

Στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα και στο κελί του Διονυσίου του εκ Φουρνά, μετέβη ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, όπου τέλεσε τρισάγιο στους προσφάτως εν Κυρίω αναπαυθέντας Γέροντες : Δίκαιο της Σκητης Αγίου Ανδρέα Εφραίμ και Ιερομόναχο Αναστάσιο.

Στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα

 

Κελί Διονυσίου εκ Φουρνά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων