07/03/2019 07/03/2019 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Σάββατο 2/3/2019 την ΙΜΜ Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος. Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του αυτή, η οποία ήταν καθαρά προσκηνυματικού χαρακτήρα, συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο και το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη. Στον υπουργό...
07 Μαρτίου, 2019 - 17:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2019 - 17:37

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Διαδώστε:
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Σάββατο 2/3/2019 την ΙΜΜ Βατοπαιδίου, στο Άγιο Όρος. Ο υπουργός κατά την επίσκεψή του αυτή, η οποία ήταν καθαρά προσκηνυματικού χαρακτήρα, συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο και το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Σπύρο Μιλτιάδη.
Στον υπουργό και την συνοδεία του πραγματοποιήθηκε θερμή υποδοχή από τους Βατοπαιδινούς Πατέρες άλλωστε με την ιδιότητα του υπουργού επισκεπτόταν για πρώτη φορά το Μοναστήρι, ενώ σαν απλός επισκέπτης είχε πραγματοποιήσει αρκετές φορές προσκύνημα στη Μονή.

Με σεβασμό προσκύνησε και πάλι τα άγια κειμήλια και τις θαυματουργές εικόνες αλλά και την Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου ενώ προσευχήθηκε για να πάρει δύναμη για την δύσκολη αποστολή του ως υπουργός εξωτερικών. Ζήτησε μάλιστα από το Γέροντα Εφραίμ, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αλλά και από όλη την αδελφότητα να προσεύχονται για την Κύπρο.
Ο Γέροντας Εφραίμ, ευχήθηκε δύναμη και φώτιση τόσο στον ίδιο όσο και στην συνοδεία του και τον διαβεβαίωσε ότι νυχθημερόν εύχεται για την ειρήνη και την φώτιση όλου του Κυπριακού λαού ενώ αναφέρθηκε και στους δεσμούς που συνδέουν τη Μονή Βατοπαιδίου με την Κύπρο. Η συνοδεία του υπουργού έφθασε Σάββατο μεσημέρι και αναχώρησε Κυριακή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων