28/08/2024 28/08/2024 Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου (π.ε. 15/08/24) στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας. Στην εφετινή εορτή προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ. Στη Μονή για την εορτή μετέβη και ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος....
28 Αυγούστου, 2024 - 14:45

Οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Ατλάντας Αλέξιος στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Ατλάντας Αλέξιος στην εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Η Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάστηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου (π.ε. 15/08/24) στο Άγιον Όρος. Στην Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας.

Στην εφετινή εορτή προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ. Στη Μονή για την εορτή μετέβη και ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, Βατοπαιδινοί πατέρες καθώς και άλλοι αγιορείτες και επισκέπτες πατέρες.

Τα αναλόγια πλαισίωσαν χοροί Βατοπαιδινών πατέρων.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα του ope.gr:

   

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων