23/10/2024 23/10/2024 Η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού εορτάστηκε η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου την Παρασκευή 18/10/24 (05/10/24 π.ε.). Της ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε, μετά την Αγρυπνία, η Ευχαριστιακή Σύναξη με προεξάρχοντως του Μητροπολίτου Μύρων, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ....
23 Οκτωβρίου, 2024 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2024 - 12:36

Ομιλίες στην Πανηγυρική Τράπεζα κατά την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ομιλίες στην Πανηγυρική Τράπεζα κατά την εορτή του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού εορτάστηκε η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου την Παρασκευή 18/10/24 (05/10/24 π.ε.).

Της ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε, μετά την Αγρυπνία, η Ευχαριστιακή Σύναξη με προεξάρχοντως του Μητροπολίτου Μύρων, πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, τον Καθηγούμενος της Μονής Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού και άλλους πατέρες. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η πανηγυρική Τράπεζα κατά τη διάρκεια της οποίας ο άγιοι Αρχιερείς και ο Γέρων Εφραίμ απηύθυναν λόγους έορτιους προς τους πατέρες της Μονής και τους προσκυνητές κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς που προσήλθαν στην Μονή για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων