21/08/2024 21/08/2024 Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ πραγματοποίησε πνευματική ομιλία σε πιστούς την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024. Παρακολουθήστε την ομιλία:  Πόρτο Λάγος, αποστολή: Ραφαήλ Γεωργιάδης  Μοντάζ: Κωνσταντίνος Καμινάρης  “Ο άνθρωπος σκέφτεται καθαρά με τη λογική του, επειδή ο άνθρωπος...
21 Αυγούστου, 2024 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2024 - 12:24

Πνευματική ομιλία Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στο Πόρτο Λάγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πνευματική ομιλία Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού στο Πόρτο Λάγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ πραγματοποίησε πνευματική ομιλία σε πιστούς την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024.

Παρακολουθήστε την ομιλία:

Πόρτο Λάγος, αποστολή: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Μοντάζ: Κωνσταντίνος Καμινάρης 

“Ο άνθρωπος σκέφτεται καθαρά με τη λογική του, επειδή ο άνθρωπος είναι αφ’ ενός λογική οντότητα, αυτό το παραδεχόμαστε το εκτιμούμε και το χρησιμοποιούμε. Πολλές φορές ο άνθρωπος δια της λογικής επιτυγχάνει πολλά πράγματα. Εμείς, ερχόμαστε σαν Ορθόδοξη Εκκλησία να τονίσουμε ότι ναι μεν υπάρχει σώμα και εγκέφαλος, αλλά όμως υπάρχει και η πνευματική υπόσταση του ανθρώπου, ο άνθρωπος είναι πνεύμα, είναι αθάνατος ψυχή”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός. Πρόσθεσε ότι ένα πράγμα που πρέπει να προσέξει ο άνθρωπος είναι το θέμα της Πρόνοιας του Θεού. “Όταν αρχίζει άνθρωπος και αγωνίζεται πνευματικά και αρχίζει και καθαρίζει τη καρδιά του, που αυτό επιτυγχάνεται μέσα στην Εκκλησία, αρχίζει και γεύεται πώς ο Θεός προνοεί τη ζωή του, πώς μεριμνά για τη ζωή του”.

Διαβάστε επίσης: 

Η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού στο Πόρτο Λάγος (ΗΧΗΤΙΚΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων