12/09/2024 12/09/2024 Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Ιερά Μονή. Αποστολή στο Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr   Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την...
12 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2024 - 19:15

Προεόρτια και πανηγυρική έξοδος της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Προεόρτια και πανηγυρική έξοδος της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Ιερά Μονή.

  • Αποστολή στο Άγιον Όρος: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική Αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, παρουσία του Καθηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων.

Η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των πιστών που προσήλθαν στην Μονή για την πανήγυρη.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο μικρός Εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα.

Θα ακολουθήσει ολονύκτια Αγρυπνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υποδοχή του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιεροθέου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης (ΦΩΤΟ)

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων