Αγιορείτικα
04 Αυγούστου, 2021

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο Περιβόλι της Παναγίας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Δικαίου της Σκήτης Προφήτου Ηλίου Αγίου Όρους, μακαριστού γέροντα Αρχιμ. Ιωακείμ (Καραχρήστου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε την Ιερά Σκήτη και την Ιερά Κοινότητα, ενώ προέστη των Ακολουθιών.

Στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί από τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Γεώργιο Βατοπαιδινό και την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν στο Άγιο Όρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης, αρχιμ. Σωφρόνιος Γκουτζίνης και ο Αρχιδιάκονος Νεκτάριος Λαγουμίδης.

Ο μακαριστός γέροντας εκοιμήθη στις 28 Ιουνίου σε ηλικία 82 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τo απόγευμα της Κυριακής, 1ης Αυγούστου, στην εορτάζουσα Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου εγκαταστάθηκε ο νέος Δικαίος, π. Φιλήμων, ενώ ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός και ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκηδόνος.

Την εγκατάσταση του νέου Δικαίου πραγματοποίησε ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, παρουσία του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Παντοκράτορος, Γέροντος Γαβριήλ, του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Ξενοφώντος Γέροντος Αλεξίου, του Υποδιοικητή του Αγίου Όρους Αρίστου Κασμίρογλου και πλήθους προσκυνητών.

 

Διαδώστε: