01/05/2023 01/05/2023 Στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλης στην Λάρνακα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας σήμερα, Δευτέρα 1 Μαΐου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Ιερή Ακολουθία καθώς και ιερείς από την Κύπρο. Φωτορεπορτάζ Χρίστος Σαμάρας Κάλυψη Ανδρέας Κίτσης Κατά την Θεία Λειτουργία και τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παναρέτου,...
01 Μαΐου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2023 - 16:52

Κύπρος-Φωτορεπορτάζ: Τέλεση εθνικού μνημοσύνου για τους αγνοούμενους Περιστερωνοπηγιώτες

Διαδώστε:
Κύπρος-Φωτορεπορτάζ: Τέλεση εθνικού μνημοσύνου για τους αγνοούμενους Περιστερωνοπηγιώτες

Στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλης στην Λάρνακα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας σήμερα, Δευτέρα 1 Μαΐου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Ιερή Ακολουθία καθώς και ιερείς από την Κύπρο.

  • Φωτορεπορτάζ Χρίστος Σαμάρας
    Κάλυψη Ανδρέας Κίτσης

Κατά την Θεία Λειτουργία και τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Παναρέτου, τελέσθηκε εθνικό μνημόσυνο για τους πεσόντες και αγνοούμενους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 από την Περιστερονοπηγή μεταξύ των οποίων και ο κατά σάρκα πατέρας του γέροντα Εφραίμ.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η αντιπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων Ανίτα Δημητρίου.

Νωρίτερα τον γέροντα Εφραίμ υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της ενορίας Αγίας Θέκλης και μέλη του συλλόγου Περιστερωνοπηγής Αμμοχώστου από όπου κατάγεται ο Γέροντας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την τέλεση του εθνικού μνημοσύνου:

                

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων