Αγιορείτικα
09 Φεβρουαρίου, 2022

Εσπερινός Αγίου Χαραλάμπους στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι

Διαδώστε:

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και με Αγιορείτικη κατάνυξη τελέστηκε σήμερα το απόγευμα (09/02/2022) ο πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Μετόχιο του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη.

Της ακολουθίας του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέρων Ελισαίος, πλαισιούμενος από Σιμωνοπετρίτες Πατέρες και κληρικούς από την συμπρωτεύουσα.

Ο Καθηγούμενος στην ομιλία του αρχικά αναφέρθηκε στον συνεχή και καθημερινό αγώνα των μοναχών.

«Συνεχίζουμε εκεί στο Άγιον Όρος τον πολύπλευρο αγώνα μας κατά των παθών, πολλά πάθη πρέπει να νικήσουμε, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την δοξολογία του Θεού και την τιμή της Παναγίας μας, συνεχίζουμε την προσευχή για όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το έργο μας εκεί μπροστά στις πύλες του ουρανού, όπως λένε το Άγιον Όρος είναι μεταξύ ουρανού και γης. Είναι κοντά στη βασιλεία του Θεού, ένα βήμα και θα ανοίξουν οι πόρτες τις βασιλείας Του.»

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία:

https://www.orthodoxianewsagency.gr/wp-content/uploads/2022/02/Νέα-εγγραφή-14.m4a?_=1

 

Πλήθος πιστών, όλων των ηλικιών, συμμετείχε με κατάνυξη και ήρθε ευλαβικά στο Μετόχι για να προσκυνήσει και να ανάψει ένα κερί στον Άγιο Χαράλαμπο.

Στα ιερά αναλόγια έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Μανούσης και η χορωδία του.

 

Διαδώστε: