21/10/2019 21/10/2019 Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται  για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς την τελευταία φορά, επισκέφθηκε την Μονή ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Η υποδοχή του Παναγιωτάτου πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, όπως θα δείτε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ μας, στις ζωντανές συνδέσεις των κοινωνικών δικτύων...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 19:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 21:55

Το “καλωσόρισμα” του Γέροντα Εφραίμ στον Οικ. Πατριάρχη- βίντεο

Διαδώστε:
Το “καλωσόρισμα” του Γέροντα Εφραίμ στον Οικ. Πατριάρχη- βίντεο

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου επισκέπτεται  για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή καθώς την τελευταία φορά, επισκέφθηκε την Μονή ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας.

Η υποδοχή του Παναγιωτάτου πραγματοποιήθηκε με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, όπως θα δείτε στο πλούσιο φωτορεπορτάζ μας, στις ζωντανές συνδέσεις των κοινωνικών δικτύων του Πατριαρχείου αλλά και στις λήψεις του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία.

Τον Παναγιώτατο υποδέχτηκε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γερ. Εφραίμ με την πολυάριθμο αδελφότητα στην είσοδο της Μονής.

Παρόντες ήταν οι Αρχιερείς Μιλήτου Απόστολος, Μύρων Χρυσόστομος, Δωδώνης Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, οι Καθηγούμενοι Χιλανδαρίου, Μεθόδιος, Διονυσίου Πέτρος, Σίμωνος Πέτρας Ελισαίος, Ξενοφώντος Αλεξιος, Παντοκράτορος Γαβριήλ, Σταυρονικήτα Τύχων και οι Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και Γέρων Ιερομόναχος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης αντιπρόσωποι των Μονών τους στην Ιερά Κοινότητα.

Παρίσταντο στην υποδοχή ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος και ο  Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνιος Διαματάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο  Υπολιμενάρχης Αγίου Όρους, Υποπλοίαρχος Λ. Σ. Διονύσιος Ευστράτιος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Πύραρχος Δημήτρης Καρασαββίδης

Η Ιερά λιτανεία κατέληξε στο Καθολικό της Μονής όπου τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία και εψάλη το Πολυχρόνιο του Παναγιωτάτου. Ακολούθησε προσφώνηση από τον Καθηγούμενο Γερ. Εφραίμ.

Ο Γέροντας Εφραίμ  αναφέρθηκε στην προ 30ετίας εγκατάσταση της Βατοπαιδινής Αδελφότητος από την Πατριαρχική Εξαρχία, στην οποία μετείχε και ο νυν Παναγιώτατος και έκλεισε τον λόγο του ευχαριστώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την Αγιοκατάταξη των 4 Αγιορειτών Οσίων. Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης 
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων