31/05/2019 31/05/2019 Στην άμεση αποκατάσταση και συντήρηση τοιχογραφιών του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο χωριό Σέλκαν του Ελμπασάν θα προβεί το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων της Αλβανίας. Στις αρχές τις εβδομάδας ειδικοί του Ινστιτούτου επισκέφθηκαν το ναό για καταγράψουν τα τμήματα τα οποία θα χρειαστούν άμεση συντήρηση. Από το ναό αυτό το σημαντικότερο μέρος είναι η εσωτερική διακόσμηση...
31 Μαΐου, 2019 - 17:36

Αποκατάσταση μεσοβυζαντινού ναού στο Ελμπασάν

Διαδώστε:
Αποκατάσταση μεσοβυζαντινού ναού στο Ελμπασάν

Στην άμεση αποκατάσταση και συντήρηση τοιχογραφιών του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου στο χωριό Σέλκαν του Ελμπασάν θα προβεί το Ινστιτούτο Πολιτιστικών Μνημείων της Αλβανίας. Στις αρχές τις εβδομάδας ειδικοί του Ινστιτούτου επισκέφθηκαν το ναό για καταγράψουν τα τμήματα τα οποία θα χρειαστούν άμεση συντήρηση. Από το ναό αυτό το σημαντικότερο μέρος είναι η εσωτερική διακόσμηση με τοιχογραφίες των ζωγράφων της μεσαιωνικής περιόδου Ονουφρίου και Κωνσταντίνου Σπαταράκου. Ο ναός του Αγίου Νικολάου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα της μεσοβυζαντινής περιόδου στην Αλβανία.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων