23/07/2024 23/07/2024 Κλήρος και λαός αποχαιρέτησε σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρό Ιγνάτιο, η σορός του οποίου είχε τεθεί προς προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Βερατίου. Με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη κατά την Εξόδιο Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. «Από τα παιδικά του χρόνια πίστεψε,...
23 Ιουλίου, 2024 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 14:17

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για Βερατίου Ιγνάτιο: «Εργάστηκε με ζήλο σε όλη του την ζωή» (BINTEO)

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για Βερατίου Ιγνάτιο: «Εργάστηκε με ζήλο σε όλη του την ζωή» (BINTEO)

Κλήρος και λαός αποχαιρέτησε σήμερα τον Μακαριστό Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρό Ιγνάτιο, η σορός του οποίου είχε τεθεί προς προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Βερατίου. Με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη κατά την Εξόδιο Ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

«Από τα παιδικά του χρόνια πίστεψε, αγάπησε, αφιερώθηκε στον Χριστό», είπε ο Μακαριώτατος προσθέτοντας: «Εργάστηκε με ζήλο σε όλη του τη ζωή, με αφοσίωση και αυταπάρνηση».
«Πολλά πράγματα χρειάζεται ο τόπος», τόνισε και συμπληρώνοντας: «Χρειαζόμαστε αγιασμένους κληρικούς, που θα εργαστούν με όλη τους την καρδιά, με κατανόηση».

Παρακολουθήστε την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας από το 5ο λεπτό έως 6,25′.

Η Εξόδιος Ακολουθία και η ταφή:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων