23/05/2020 23/05/2020 Ανοίγουν αύριο για τους πιστούς οι Ορθόδοξοι ναοί στα Τίρανα και το Δυρράχιο, ενώ σε άλλες περιοχές οι ναοί έχουν ανοίξει από την Κυριακή 17 Μαΐου. Στις 5 Μαΐου ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας,  Στη τηλεδιάσκεψη αυτή συμμετείχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας...
23 Μαΐου, 2020 - 11:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 12:28

Επιστρέφουν στους ναούς οι πιστοί των Τιράνων

Διαδώστε:
Επιστρέφουν στους ναούς οι πιστοί των Τιράνων

Ανοίγουν αύριο για τους πιστούς οι Ορθόδοξοι ναοί στα Τίρανα και το Δυρράχιο, ενώ σε άλλες περιοχές οι ναοί έχουν ανοίξει από την Κυριακή 17 Μαΐου.

Στις 5 Μαΐου ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας,  Στη τηλεδιάσκεψη αυτή συμμετείχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, ως εκπρόσωπος της θρησκευτικής κοινότητας των Ορθοδόξων της χώρας. Ο Ράμα, είχε καλέσει τους εκπροσώπους των κοινοτήτων να προτείνουν συγκεκριμένες ιδέες για το πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα λατρευτικών χώρων για τους πιστούς και να διατηρηθεί η απόσταση μεταξύ τους, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την καλή συνεργασία που είχαν με τους κρατικούς φορείς όλο αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος στην τοποθέτηση του, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι οι χώροι λατρείας είναι πηγή χαράς και ελπίδας για τους ανθρώπους. Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε, επίσης, έκκληση στον Αλβανό Πρωθυπουργό να ανοίξουν οι ναοί μετά τις 18 Μαΐου και να δώσει στην ίδια την Εκκλησία την ευθύνη της τήρησης των μέτρων προστασίας, όπως π.χ. η απόσταση ασφαλείας μεταξύ των πιστών.

Κάνοντας πράξη τα λεγόμενα του Αρχιεπισκόπου για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων, η Αρχιεπισκοπή των Τιράνων ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων, στα οποία μεταξύ άλλων, προβλέπεται:

  • η απαραίτητη απόσταση μεταξύ των στασιδίων που θα κάθονται οι πιστοί
  • η αποφυγή χειραψίας μεταξύ των πιστών
  • η προτροπή προς τις ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν στα σπίτια τους
  • καθώς και τον καθορισμό ειδικών χώρων όπου θα υπάρχουν αντισηπτικά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων