Εκκλησία της Αλβανίας
22 Ιανουαρίου, 2024

Η Εκκλησία της Αλβανίας εύχεται στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για τα ονομαστήρια του

Διαδώστε:

Τη μνήμη του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου τιμά σήμερα η Εκκλησίας μας. Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος. 

Το πρωί της Δευτέρας, 22 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε με αφορμή την εορτή Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Βύλλιδος κ. Άστιος, κληρικοί και διάκονοι της Αρχιεπισκοπής Τιράνων.

Με την ευκαιρία της εορτής η Ορθόδοξη Κοινότητα της Αλβανίας, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, εύχεται στον Μακαριώτατο, ο οποίος υπήρξε ο εμπνευστής και βασικός αναμορφωτής της ανασύστασης της Εκκλησίας της Αλβανίας η οποίας βρέθηκε σε μακροχρόνιο, πολύτροπο, διωγμό από το αθεϊστικό καθεστώς του Αλβανού δικτάτορα, Εμβέρ Χότζα.

“Ευχόμαστε έτη πολλά και υγεία στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας μας”, γράφουν μεταξύ άλλων.

Δείτε πάλι τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος στη Μαρία Γιαχνάκη για την εποχή που άφησε την ιεραποστολή στην Αφρική και ανέλαβε την ακόμη πιο δύσκολη ιεραποστολή στην Αλβανία τονίζοντας ότι “όλα τα θαύματα τα κάνει ο Θεός.»

Διαδώστε: