27/08/2024 27/08/2024 Θέση για τον πρόσφατο νόμο 8371 που ψήφισε το Ουκρανικό Κοινοβούλιο, με τον οποίο τίθεται εκτός νόμου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας, έλαβε η Εκκλησία της Αλβανίας.  “Διώξεις, φυλακίσεις, ιεροσυλίες τόπων λατρείας, δημεύσεις περιουσιών ιερών ναών και ιερών μονών αποτελούν βάναυσες ενέργειες. Γίνονται στυγερότερες, όταν τις επιβάλλουν Νομοθετικά Σώματα δημοκρατικών χωρών”,...
27 Αυγούστου, 2024 - 7:20

Η Εκκλησία της Αλβανίας για τον διωγμό της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον Νόμο 8371

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Αλβανίας για τον διωγμό της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας με τον Νόμο 8371

Θέση για τον πρόσφατο νόμο 8371 που ψήφισε το Ουκρανικό Κοινοβούλιο, με τον οποίο τίθεται εκτός νόμου η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας, έλαβε η Εκκλησία της Αλβανίας

“Διώξεις, φυλακίσεις, ιεροσυλίες τόπων λατρείας, δημεύσεις περιουσιών ιερών ναών και ιερών μονών αποτελούν βάναυσες ενέργειες. Γίνονται στυγερότερες, όταν τις επιβάλλουν Νομοθετικά Σώματα δημοκρατικών χωρών”, αναφέρει στην αρχή το ανακοινωθέν.

Όπως επισημαίνεται από την Εκκλησία της Αλβανίας: “Ο πρόσφατος νόμος 8371/24.8.2024 του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας εμφανώς αποσκοπεί στην κατάργηση της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Με αυτόν τον τρόπο διώκονται εκατομμύρια Ουκρανοί ορθόδοξοι πιστοί, πολυάριθμοι επίσκοποι, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, υπό την ηγεσία του μητροπολίτη Ονουφρίου, όλοι μέλη της «Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας»”.

“Σύμφωνα με τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «εἴτε πάσχει ἓν μέλος, συμπάσχει πάντα τά μέλη» (Α΄ Κορ. 12:26), συμπάσχοντες και εμείς με τους εν διωγμώ αδελφούς μας, εκτενώς δεόμεθα για την κατάπαυση των αιματηρών εχθροπραξιών, που τραυματίζουν ανεξαιρέτως όλον τον ουκρανικό λαό, την κατάργηση του παραλόγου αυτού νόμου, την επικράτηση της ειρήνης και της ενότητος της Ορθοδοξίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην ανά τον κόσμο μαρτυρία της”, καταλήγει το ανακοινωθέν το οποίο εκδόθηκε την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων