14/05/2020 14/05/2020 Σπουδαίας ιστορικής σημασίας είναι το τελευταίο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου που κυκλοφόρησε απ’ την Εκδόσεις “Ngjallja” (Ανάστασις) της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. Πρόκειται για τρίγλωσσο εγχειρίδιο – περίληψη της ιστορικής πορείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα μέρη της σημερινής Αλβανίας υπό τον τίτλο: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ...
14 Μαΐου, 2020 - 10:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 13:53

Νέο βιβλίο από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Διαδώστε:
Νέο βιβλίο από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Σπουδαίας ιστορικής σημασίας είναι το τελευταίο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου που κυκλοφόρησε απ’ την Εκδόσεις “Ngjallja” (Ανάστασις) της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας.

Πρόκειται για τρίγλωσσο εγχειρίδιο – περίληψη της ιστορικής πορείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στα μέρη της σημερινής Αλβανίας υπό τον τίτλο: «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – (1ος – τα μέσα του 20ου αι.).

 

 

Το βιβλίο βασίζεται σε επίσημες εισηγήσεις του Μακαριωτάτου κατά τις αναγορεύσεις του σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ή και ως εισαγωγή σε άλλο βιβλίο για την οργάνωση και της δομές της Εκκλησίας και περιγράφει τις φάσεις τις οποίες πέρασε η Ορθόδοξος Εκκλησία στην εν λόγω περιοχή.

Ο Μακαριώτατος τεκμηριώνει επιστημονικά την από αποστολικών χρόνων μαρτυρία του Χριστιανισμού σ’ αυτά τα μέρη, την άνθιση της Ορθοδοξίας στα Βυζαντινά χρόνια, την προσφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας κάτω απ’ τον Οθωμανικό ζυγό και αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα για την απονομή του αυτοκεφάλου απ’ το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1937. Επί το πλείστον φωτίζει την περίοδο του αθεϊστικού διωγμού της Εκκλησίας, τις συνέπειες και την καταστροφή.

Στο Δεύτερο Μέρος ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος αναλύει την πνευματική και πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει στην ιστορία της τέχνης (Αρχιτεκτονική, Εικονογραφία, Ψηφιδωτά, Μικρογραφίες κ.α.). Και αυτό το υλικό χρονολογικά ταξινομημένο: Παλαιοχριστιανικά, Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά.

Πηγή: tachydromos.org

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων