Εκκλησία της Αλβανίας
23 Ιουλίου, 2024

Ο Αλβανίας Αναστάσιος για την ιερωσύνη και την ενίσχυση του λαού (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Για την αναγκαιότητα τέλεσης νέων χειροτονιών με σκοπό την ενίσχυση και την τόνωση του λαού, έκανε λόγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος σε γεύμα που παρατέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23ης Ιουλίου 2024 στο Βεράτι Αλβανίας μετά την Εξόδιο Ακολουθία και την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρού Ιγνατίου.

«Τι είναι το ζήτημα και το θέλημα του Θεού; Το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός ημών. Κάποτε τελειώνει η ζωή μας. Το ζητούμενο είναι ο αγιασμός ημών. Και ο μόνος δρόμος είναι πιο γνήσια και βαθιά αγάπη, αληθινή ταπείνωση, αδιάκοπη επαγρύπνηση πνευματική. Να δοξάζουμε τον Θεό για τον αδελφό μας Ιγνάτιο. Να παρακαλούμε περισσότεροι άνθρωποι να αποφασίσουν να γίνουν κληρικοί, ιερείς για να ενισχύσουν και να τονώσουν τον λαό. Μετά από τα σαράντα (σ.σ. του μακαριστού Μητροπολίτη Βερατίου κυρού Ιγνατίου) που θα συμπληρώσουμε, θα πρέπει αμέσως να ακολουθήσουν μερικές χειροτονίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σύντομη ομιλία του.

«Είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε και σε αυτόν τον τόπο που έχει τόσο πονέσει», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «ύστατο χαίρε» στον Μητροπολίτη Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κυρό Ιγνάτιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος για Βερατίου Ιγνάτιο: «Εργάστηκε με ζήλο σε όλη του την ζωή» (BINTEO)

Διαδώστε: