03/07/2019 03/07/2019 Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος συντήρησης των τοιχογραφιών στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εντός του Κάστρου του Βερατίου. Οι συντηρητές είχαν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα στην αποκατάσταση των φθορών στις αναπαραστάσεις του Μυστικού Δείπνου και του Ιερού Νιπτήρα, οι οποίες χρονολογούνται κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο. Την συντήρηση είχαν αναλάβει τα μέλη του...
03 Ιουλίου, 2019 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2019 - 18:29

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συντήρησης σε ναό του Βερατίου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση συντήρησης σε ναό του Βερατίου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος συντήρησης των τοιχογραφιών στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εντός του Κάστρου του Βερατίου.

Οι συντηρητές είχαν επικεντρωθεί το τελευταίο διάστημα στην αποκατάσταση των φθορών στις αναπαραστάσεις του Μυστικού Δείπνου και του Ιερού Νιπτήρα, οι οποίες χρονολογούνται κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο.

Την συντήρηση είχαν αναλάβει τα μέλη του τοπικού παραρτήματος της διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων