Εκκλησία της Αλβανίας
26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα oνομαστήρια του Μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη

Διαδώστε:

Με τους κληρικούς της Επαρχίας Κορυτσάς εόρτασε τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ο οποίος προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Μεταστάσεως του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και έλαβαν μέρος ιερείς και διάκοι της Τοπικής Εκκλησίας οι οποίοι ευχήθηκαν στον Ποιμενάρχη τους να έχει υγεία και καλλίκαρπη διακονία.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε πλήθος πιστών καθώς και μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία της Μητροπόλεως οι οποίοι προσέφεραν λουλούδια στον εορτάζοντα Μητροπολίτη ο οποίος τους ευχαρίστησε δίνοντας την ευχή του.

Ο κατά κόσμον Φατμίρ Πελούσι γεννήθηκε στα Τίρανα την 1 Ιανουαρίου 1956. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1994 από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο και Πρεσβύτερος στις 4 Δεκεμβρίου 1994. Στις 20 Ιουλίου 1998 στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Τιράνων χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κορυτσάς.

Με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Αναστασίου στα 25 χρόνια διακονίας του στη Μητρόπολη Κορυτσάς έχει καταφέρει την πλήρη επαναφορά της λειτουργικής και ποιμαντικής δράσης της Εκκλησίας καθώς τα γεωγραφικά όρια της Μητρόπολής του συμπεριλαμβάνουν πόλεις και χωριά με μεγάλη Ορθόδοξη παράδοση την οποία συνεχίζουν να διατηρούν χάρις και τις προσπάθειες του Μητροπολίτη τους.

Διαδώστε: