19/08/2024 19/08/2024 Το ύστατο χαίρε” στον Θωμά Δήμα, βασικό συνεργάτη στο έργο και την εκκλησιαστική ζωή της Εκκλησίας της Αλβανίας, είπαν χθες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στα Τίρανα.  Την Εξόδιο Ακολουθίας τέλεσε ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ....
19 Αυγούστου, 2024 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2024 - 10:49

Τίρανα: Το “ύστατο χαίρε” στον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, Θωμά Δήμα

Διαδώστε:
Τίρανα: Το “ύστατο χαίρε” στον στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, Θωμά Δήμα

Το ύστατο χαίρε” στον Θωμά Δήμα, βασικό συνεργάτη στο έργο και την εκκλησιαστική ζωή της Εκκλησίας της Αλβανίας, είπαν χθες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στα Τίρανα. 

Την Εξόδιο Ακολουθίας τέλεσε ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος πλαισιούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Τιράνων. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος ο οποίος και εξέφρασε τα συλληπητήριά του προς τους οικείους του εκλιπόντος.

“Η οικογένεια έχασε έναν υποδειγματικό σύζυγο και γονέα, η Εκκλησία έχασε έναν καλό εργαζόμενο και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος έναν στενό συνεργάτη. Η προσφορά του στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας θα μνημονεύεται για πολύ καιρό. Σε αυτές τις στιγμές πόνου για την οικογένειά του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος στέκεται στο πλευρό τους με προσευχή και παρηγοριά”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εκκλησία της Αλβανίας.

Ο Σταμάτης Δήμα υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία της Αλβανίας για τρεις δεκαετίες, ως δημοσιογράφος, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ανάσταση». Ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου από τα πρώτα χρόνια όταν ξεκινήσουμε το έργο της ανασύστασης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων