Εκκλησία της Ελλάδος
21 Νοεμβρίου, 2018

Έντονη κινητικότητα στην Εκκλησία

Διαδώστε:

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος να διαμηνύει ότι “θα μιλήσει τελευταίος” σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για την προωθούμενη συμφωνία με τη κυβέρνηση, ωστόσο η Αρχιεπισκοπή Αθηνών καλεί τους Κληρικούς σε μια σειρά τεσσάρων ενημερωτικών συναντήσεων στις 23 και 27 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου η Αρχιεπισκοπή στους κληρικούς της, το οποίο υπογράφει ο πρωτοσύγκελλος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αρχιεπισκοπής προκειμένου το σύνολο των κληρικών να ενημερωθεί για «υπηρεσιακά θέματα και τρέχοντα ζητήματα».

Οι εν λόγω ενημερώσεις αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένο ότι στις 27 Νοεμβρίου αρχίζει και η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία αναμένεται να αποφανθεί επί του θέματος της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει ενημερώσει, ότι ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έχει λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό να εκκινήσει κύκλο συναντήσεων με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, αλλά και με τις ιερές μητροπόλεις Δωδεκανήσου, ώστε να διευκρινιστούν πτυχές της πρότασης συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας.

Διαδώστε: