02/12/2018 03/12/2018 Την Κυριακή  2 Δεκεμβρίου 2018 εορτάστηκε σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας  η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Μήλεσι Αττικής. Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμέων χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία . Πλήθος κόσμου συνέρρεε για να τιμήσει τον Άγιο και να προσκυνήσει τον τόπο όπου...
02 Δεκεμβρίου, 2018 - 22:54
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2018 - 1:27

Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Πορφύριο, στο Μήλεσι

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Πορφύριο, στο Μήλεσι

Την Κυριακή  2 Δεκεμβρίου 2018 εορτάστηκε σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας  η μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο Μήλεσι Αττικής.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμέων χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

Πλήθος κόσμου συνέρρεε για να τιμήσει τον Άγιο και να προσκυνήσει τον τόπο όπου έζησε και θαυματούργησε.

Ο  Επίσκοπος Θεσπιών κήρυξε τον Θείο Λόγο , ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χαρισματική ζωή του Αγίου Πορφυρίου ο οποίος ήταν απο αυτούς που γκρέμιζε προκαταλήψεις, προσωποληψίες,ήταν πιστός στην παράδοση γκρέμιζε τα είδωλα του κόσμου. Τα γκρέμιζε όλα αυτά με την αγάπη του, την ανοχή του, την κατανόηση του, την ανεκτικότητα του με τον σεβασμό του προς κάθε άνθρωπο και με τον καλό του λογισμό ” τόνισε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Όλη η ζωή του Αγίου Πορφυρίου ήταν ένα άνοιγμα προς κάθε τυφλό,μία γέφυρα που ενώνει τον άνθρωπο με τον θεό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων