Εκκλησία της Ελλάδος
27 Μαΐου, 2021

1989: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εν μέσω σπουδαστών της ΑΕΣ Αθηνών

Διαδώστε:

Μια φωτογραφία ντοκουμέντο από το μακρινό 1989 (21 Φεβρουαρίου) στην οποία διακρίνεται ο τότε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μεταξύ φοιτητών και καθηγητών της  τότε Ανώτερης Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών, σήμερα Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία, φέρνει στο φως την δημοσιότητας σήμερα το ope.gr. 

Η Ανώτερη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών τότε βρισκόταν στην ακμή της. Το πλούσιο έργο το οποίο έχουν επιτελέσει διαχρονικά η Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ανεξάρτητα από τις ονομασίες που είχαν κατά καιρούς, μαρτυρείται από το γεγονός πως πολλοί από τους εικονιζόμενους τότε σπουδαστές είναι σήμερα κληρικοί και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος και αλλού.

Στη φωτογραφία διακρίνονται εκτός των καθηγητών και της αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου, αρμόδια για τα ζητήματα Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, η οποία αποτελούνταν από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον τότε Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και νυν Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, οι  λαϊκοί τότε, νυν Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερναδάκης, ο μακαριστός π. Χριστοφόρος Παπανικολάου και πολλοί άλλοι. Στην ίδια γενιά ανήκαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος κ.α

Σχολάρχης ήταν ο Καθηγητής Γεώργιος Παπαδάκης, ενώ, μεταξύ των καθηγητών, ήταν και ο νυν Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης και μακαριστός π.. Μιχαήλ Καρδαμάκης ενώ, Διευθυντής του Οικοτροφείου ήταν ο, μακαριστός πλέον, τότε Αρχιμανδρίτης και μετέπειτα Μητροπολίτης Γλυφάδας κυρός Παύλος.

 

 

Διαδώστε: