Εκκλησία της Ελλάδος
17 Οκτωβρίου, 2024

Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρόνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Άρειο Πάγο

Διαδώστε:

«Ο Θεός να οδηγήσει τα διαβήματά μας σε κάθε έργο αγαθό» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή αγιασμού στον Άρειο Πάγο με αφορμή την έναρξη της νέας Δικαστικής χρονιάς.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Χαβάτζας και ο Αρχιδιάκονος Δημήτριος Φωκιανός και τους υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννα Κλάπα, η Εισαγγελέας κ. Γεωργία Αδειλίνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Πέλοπας Λάσκος.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος θέλησε, ως ευχή προς όλους – και ιδιαίτερα σε όσους είναι σε αυτόν τον χώρο της δικαιοσύνης-, να επαναλάβει αυτό που αναγνώστηκε στην ακολουθία, δηλαδή «να οδηγήσει ο Θεός τα διαβήματα όλων ”εις παν έργον αγαθόν”, η οποία αφορά όλους μας, όπου κι αν υπηρετούμε, στην Εκκλησία, στην Δικαιοσύνη, στην Πολιτεία. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη εποχή».

Κατόπιν, η Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τον Υπουργό και τους Εισαγγελείς, ενώ ευχές για τη νέα χρονιά απηύθυναν η Εισαγγελέας και ο κ. Φλωρίδης.

(Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης)

Διαδώστε: