27/08/2024 27/08/2024 Εξ αφορμής της τελετής έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε τον αντίθεσή Της για τα όσα πρωτοφανή παρατηρήθηκαν. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει θεσπίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο αναφορικά με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μέρος του οποίου αποτελεί και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το οποίο...
27 Αυγούστου, 2024 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2024 - 13:24

Αντίθετη η Εκκλησία της Ελλάδος με τα πρωτοφανή στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαδώστε:
Αντίθετη η Εκκλησία της Ελλάδος με τα πρωτοφανή στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Εξ αφορμής της τελετής έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέφρασε τον αντίθεσή Της για τα όσα πρωτοφανή παρατηρήθηκαν.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει θεσπίσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο αναφορικά με την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μέρος του οποίου αποτελεί και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με το οποίο η κάθε χώρα που τους φιλοξενεί, επιχειρεί να αναδείξει την ιστορία και τον πολιτισμό της στον υπόλοιπο κόσμο. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων των Παρισίων και στο όνομα του εντυπωσιασμού, της «συμπερίληψης» και του «δικαιωματισμού» υπήρξαν σκηνές χλευασμού κατά κύριο λόγο χριστιανικών θρησκευτικών συμβόλων και προσώπων, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το θρησκευτικό αίσθημα και την πίστη δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ιερά Σύνοδος, κατά την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, εμφατικά τονίζει το χρέος όλων να τιμούν και να σέβονται τα σύμβολα όλων ανεξαιρέτως των θρησκειών, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια θλιβερά φαινόμενα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων