Εκκλησία της Ελλάδος
08 Μαρτίου, 2023

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΚΕ.Σ.Ο. στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας-Συρίας

Διαδώστε:

Το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας (ΚΕ.Σ.Ο.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορο στο ανθρώπινο δράμα που δημιουργήθηκε στη γειτονική Τουρκία και στη Συρία συνέπεια των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν από δεύτερο χέρι, είδη ρουχισμού, κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα που τοποθετήθηκαν σε 16 κούτες και αφού δεν ήταν δυνατό να σταλούν μέσω της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επειδή δεν ήταν καινούργια, χρησιμοποιήθηκαν ως κανάλι διαμεσολάβησης η Ακαδημία Εθελοντισμού “HelpHellas” και οι συνεργάτες της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ». Η βοήθεια του ΚΕ.Σ.Ο. μαζί με άλλο συγκεντρωμένο υλικό αναχώρησε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 με προορισμό τους Ορθοδόξους πληθυσμούς της Νότιας Τουρκίας, στην περιοχή της Μερσίνας, και τους 1200 κατοίκους της Αντιόχειας και της Συρίας.

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το ΚΕ.Σ.Ο. ευχαριστεί τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Εθελοντισμού “HelpHellas” κ. Γιώργο Γαμπιεράκη και την Αντιπρόεδρο κα Αντιγόνη Ωραιοπούλου, αλλά και τον Αντιπρόεδρο της της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ» κ. Νίκο Μπαλτά για τον συνολικό συντονισμό και την συνεργασία.

Το ανθρωπιστικό υλικό της βοήθειας, προετοίμασαν εκ μέρους του ΚΕ.Σ.Ο. οι Νίκος Σοφιανίδης και Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης και το παρέδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2023 στο van της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ», ώστε να μεταφερθεί με νταλίκα μισθωμένη από τoν ίδιο φορέα, στις προαναφερόμενες περιοχές.

 

Διαδώστε: