01/03/2022 01/03/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου θησαυρίζεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας επί τη εορτή του Αγίου απόψε. Ο προϊστάμενος του ναού, π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Αγίου Νικολάου,...
01 Μαρτίου, 2022 - 20:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2022 - 22:18

Αρχιεπίσκοπος: «Η καρδιά μας σε αυτούς που ζουν στον πόλεμο»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: «Η καρδιά μας σε αυτούς που ζουν στον πόλεμο»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Βουλιαγμένης, όπου θησαυρίζεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ΄ αρτοκλασίας επί τη εορτή του Αγίου απόψε. Ο προϊστάμενος του ναού, π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Αγίου Νικολάου, τονίζοντας πως φέτος συμπληρώνονται ενενήντα χρόνια από την Κοίμησή του. Μίλησε για την επιμονή και την υπομονή του και επεσήμανε ότι «η μνήμη του αποτελεί παράδειγμα και υπόδειγμα για όλους και κυρίως για εμάς τους κληρικούς».

Μετά την ακολουθία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον π. Σεβαστιανό, που κατάφερε να μας μεταφέρει στην εποχή, στη ζωή και στον αγώνα του Αγίου Νικολάου, αλλά και τους ιερείς καθώς και όλους τους πιστούς που παρέστησαν. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής και είπε πως -πέρα από τα δικά μας προβλήματα- πρέπει να αφήσουμε τη σκέψη μας και την καρδιά μας να πάει στους ανθρώπους που ζουν στο πόλεμο. Και βέβαια, ο Θεός να τους δώσει παρηγοριά!

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων