Εκκλησία της Ελλάδος
03 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρχιεπίσκοπος για σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας: «Όπου μπορούμε συνεργαζόμαστε, αλλά έχουμε και αρχές που δε μπορούμε να περιορίσουμε»

Διαδώστε:

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε την υπουργό και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι κατά την συνάντηση αναφέρθηκαν στα σημαντικά μνημεία της Εκκλησίας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας σημείωσε ότι «η Πολιτεία είναι ένας χώρος με ευρύτερες αρμοδιότητες και όπου μπορούμε συνεργαζόμαστε. Το θέλουμε και προσπαθούμε, αλλά έχουμε και αρχές που δε μπορούμε να περιορίσουμε».

Την υπουργό υποδέχθηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και στην συνάντηση παρών ήταν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης και ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α.

   

ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Διαδώστε: