19/01/2023 19/01/2023 Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη και στη Μητέρα Εκκλησία έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τον Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητο και  κλιμάκιο των Αρχόντων του Οικουμενού Πατριαρχείου. Επίσης, είπε ότι δεν πρέπει να...
19 Ιανουαρίου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 - 15:45

Αρχιεπίσκοπος για σχέσεις με Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Δεν πρέπει να αφήνουμε μικροπράγματα να μας δηλητηριάζουν»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος για σχέσεις με Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Δεν πρέπει να αφήνουμε μικροπράγματα να μας δηλητηριάζουν»

Τη διαβεβαίωση ότι η Εκκλησία της Ελλάδος στέκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριάρχη και στη Μητέρα Εκκλησία έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τον Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητο και  κλιμάκιο των Αρχόντων του Οικουμενού Πατριαρχείου. Επίσης, είπε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μικρά πράγματα να δηλητηριάζουν τις σχέσεις μας.

O Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ με κλιμάκιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την στήριξή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ενημέρωσε για ένα Διεθνές Συνέδριο που προετοιμάζουν να διοργανώσουν στην Αθήνα το Μάιο 2024 κατά το οποίο θα παρευρεθούν προσωπικότητες της πολιτικής και του επιχειρείν από ολόκληρο τον κόσμο.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ακόμη, ο Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης και ο π. Άλεξ Καρλούτσος.

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο φιλελεύθερο με δημοκρατικές αντιλήψεις τονίζοντας πως ουδέποτε καταπίεσε τους κληρικούς του. «Είναι για όλους ο πατέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, τον ευχαρίστησε για την αδελφική του αγάπη και την συμπαράστασή του τονίζοντας πως «ο Μακαριώτατος σέβεται τους θεσμούς και ιδιαίτερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στέκεται κοντα στη Μητέρα Εκκλησία».

Αναφέρθηκε, ακόμη στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που έγινε στην Κρήτη το 2016 και σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο, ώστε να υπάρξει ισορροπία. Παράλληλα, μίλησε για την στήριξη του Μακαριωτάτου, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνησή του για την συνάντηση και μίλησε για ένα βιβλίο που διαβάζει τελευταία του Θείρσιου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Ελλάδας στα χρόνια του Καποδίστρια και στο οποίο υπάρχουν ειδικά κεφάλαια για την Εκκλησία.

Σημείωσε ότι το κέντρο του αναγνώσματος είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τόνισε ότι σε αυτά τα κεφάλαια αναφέρονται όλα τα γεγονότα, οι καταστάσεις, οι διαιρέσεις, οι συγκρούσεις μεταξύ Εκκλησιών, αλλα κυρίως Ανατολής και Δύσης και έκανε λόγο για την σοφία με την οποία συμπεριφέρεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο από εκείνα τα χρόνια και μέχρι σήμερα.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μικροπράγματα να δηλητηριάζουν τις σχέσεις και εξέφρασε την συγκίνησή του και τον θαυμασμό του για την ευστροφία του Πατριαρχείου. Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματα που έθεσε ο Μητροπολίτης Λαοδικείας ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε: «Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο από το να είμαι στο πλευρό του Πατριαρχη. Είμαστε μια οικογένεια».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων