Εκκλησία της Ελλάδος
29 Ιουλίου, 2024

Αρχιεπίσκοπος για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: “Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης”

Διαδώστε:

Συνεδριο στην μνημη του Μεγαλου Φωτιου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. π διοργανωθηκε στο Συνεδριακο κεντρο της Ιερας Μονης Πεντελης . Πριν την εναρξη του συνεδριου στην Ιερα Μονη Πεςντελη προηγηθηκε Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξηχε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος και συλλειτουργουντες οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων και Κίτρους και Κατερίνης. Γεώργιος, Κεντρικη ομιλιτρια ηταν η Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Καινής Διαθήκης του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η λάμψη του αρχαίου κόσμου υπό το Φως του Αγίου Φωτίου. Μετακένωση και μεταλειτουργία του κλασικού πολιτισμού στον χριστιανικό».ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

Θέση για όσα έλαβαν χώρα κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.  

Ερωτηθείς ο Μακαριώτατος για το θέμα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: “Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης.”

Σάλο έχει προκαλέσει από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουλίου, η σκηνή όπου απεικονίζεται ο πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι “Ο Μυστικός Δείπνος” με την παράσταση στη σκηνή να αποτελείται από μια ομάδα drag queens και μέλη της Drag Rag France. Λίγες ώρες μετά την παγκόσμια κατακραυγή για το θέαμα αυτό, οι διοργανωτές αρνήθηκαν τη σύνδεση της σκηνής με τον πίνακα του Ντα Βίντσι.  Ωστόσο, οι αντιδράσεις συνεχίζονται με Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και του Οικουμενικού Πατριαρχείου να έχουν τοποθετηθεί για τη σκηνή αυτή που αποδοκιμάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαδώστε: