Εκκλησία της Ελλάδος
26 Αυγούστου, 2019

ΔΙΣ: Δεκτή η παραίτηση του Μητρ. Καλαβρύτων

Διαδώστε:

Και τυπικά δεκτή έγινε σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και  Αιγιαλείας από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας άρχισαν σήμερα.

Χθες, Κυριακή 25η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι τέλεσε την αποχαιρετιστήρια Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, καθώς υπενθύμισε πως από την περασμένη εβδομάδα έχει υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια έγινα… ολοκαύτωμα για εσάς, κρατώντας στο ακέραιο την υπόσχεση που είχα δώσει τον Νοέμβριο του 1978, κατά την ημέρα της ενθρονίσεώς μου στην ιστορική αυτή Ιερά Μητρόπολη. Ότι, δηλαδή, θα είμαι ένα… κερί που θα καίγεται νυχθημερόν για τη δική σας ωφέλεια! Με τη χάρη του Θεού μέχρι και σήμερα κοίταξα μόνο εσάς και όχι τον εαυτό μου… Σύντομα λοιπόν κατεβαίνω από τον Θρόνο μου, έρχομαι κοντά σας και γίνομαι ένας από εσάς. Θα σας πλησιάσω και θέλω να με νιώσετε ως αδελφό σας, ως πατέρα σας, ως στήριγμά σας! Θέλω να γνωρίζετε ότι η διοίκηση έχει πολύ πόνο και τεράστιες ευθύνες! Γι’ αυτό και επιθυμώ να ηρεμήσω, να έρθω προσευχόμενος πιο κοντά στον Θεό, να διορθώσω τα λάθη μου. Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσετε τον Θεό για ό,τι μου έδωσε τα 41αυτά χρόνια κοντά σας και να Τον παρακαλέσετε να μου συγχωρέσει τις παραλείψεις και τις αμαρτίες μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τη συμπαράστασή σας, όπως ευχαριστώ και όλους τους ιερείς για την πολύχρονη αυτή συνεργασία μας», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης .

Διαδώστε: