04/10/2023 04/10/2023 Την ικανοποίηση της για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της για το μήνα Οκτώβριο.  Δείτε εδώ την απόφαση: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις για την απαλλαγή...
04 Οκτωβρίου, 2023 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2023 - 14:13

ΔΙΣ: Ικανοποίηση από την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Ικανοποίηση από την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών

Την ικανοποίηση της για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ζήτημα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέφρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της για το μήνα Οκτώβριο. 

Δείτε εδώ την απόφαση: Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Αναλυτικότερα, η ΔΙΣ ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου “περί της υπ’ αριθ. 1534-6/2023 ομόφωνης Απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το μάθημα των Θρησκευτικών και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την Απόφαση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πατρίδος μας”, αναφέρει το ανακοινωθέν.

Στόχος η λειτουργία τον Σ.Μ.Υ.Κ. τον Σεπτέμβριο του 2024

Επίσης, η ίδια  Συνοδική Επιτροπή, ενημέρωσε περί της πορείας υλοποιήσεως της λειτουργίας των Σχολών Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.) και αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών σε συνεργασία με το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την λειτουργία των Σ.Μ.Υ.Κ. από τον προσεχή Σεπτέμβριο 2024.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων