14/06/2023 14/06/2023 Για το θέμα της ενεργοποίησης, της ειδικής επιτροπής ελέγχου που κρίνει αν ένας ιεράρχης μπορεί να ασκεί διοίκηση έχοντας προχωρημένη ηλικία, όπως ορίζεται από το άρθρο 34 παρ. 3 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, συζήτησε κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος. “Το θέμα δεν ήταν οι υπέργηροι Μητροπολίτες γιατί στην Εκκλησίας...
14 Ιουνίου, 2023 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2023 - 17:48

ΔΙΣ: Όρισε Επιτροπή για υπέργηρους Μητροπολίτες

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Όρισε Επιτροπή για υπέργηρους Μητροπολίτες

Για το θέμα της ενεργοποίησης, της ειδικής επιτροπής ελέγχου που κρίνει αν ένας ιεράρχης μπορεί να ασκεί διοίκηση έχοντας προχωρημένη ηλικία, όπως ορίζεται από το άρθρο 34 παρ. 3 του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, συζήτησε κατά τη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος.

“Το θέμα δεν ήταν οι υπέργηροι Μητροπολίτες γιατί στην Εκκλησίας μας δεν υπάρχει υπέργηρος ρατσισμός”, απάντησε αρχικά σε ερώτημα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά τη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι η ΔΙΣ όρισε μια τριμελή Επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκο, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Λαρίσης κ. Ιερώνυμο.  

Διαβάστε επίσης: 

ΔΙΣ: Απόλυτη ταύτιση με τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τα περί “εμπλοκής στα πολιτικά δρώμα” – Οι αποφάσεις για τον Ιούνιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της ΔΙΣ και οι απαντήσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων